Gamle frugttræer

Solen skinner, termometeret har sneget sig op på hel 7 plusgrader, alt sne er nu smeltet og foråret er for alvor på vej. Det blev derfor tid til en have-inspektion! Blandt vildnis, blade fra et halvt århundrede, nedfaldne rådne grene og ud af godt og vel 50% tilvokset grund blomstre træerne så småt med de fineste lyserøde blomster og skud. I fremtiden ligger mange MANGE timers havearbejde, men hvad gør det når hvad vi netop havde drømt om er gået i opfyldelse: En ældgammel have fyldt med frugt- og nøddetræer! Det bliver da hyggeligt!

Næste gang må Villads og Magnus med for regnormene er store som pythonslanger!!!

Tapet igen igen

I huset fra kl. 9 til 14 – Der blev fjernet tapet med afdamperen og ryddet lidt ud på loftet over tilbygningen, så man kan komme ordentligt derud og få adgang til husets hovedforsyning i el, så den kan blive flyttet ned i kælderen.

Både Helle og jeg i huset, Ronja med og fik sovet 1½ time i haven, hvor der overalt skyder med erantis og vintergækker.

Tapetafdamper

Efter en nattevagt uden for megen søvn (1,5 time afbrudt), et par extra timer i sengen derhjemme, besluttede jeg mig for at tage op og teste tapetafdamperen og ellers lige checke status på huset i forhold til smeltevand.

Tapetafdamperen kom den 11.marts med post danmark og er købt her

Det er den billigste jeg umiddelbart kunne finde og efter en test i en god time så må jeg sige at dampen hjælper bestemt til at det er nemmere at få den fastsiddende tapet af.

Fremskridt med tegningerne

Har haft møde med Bruno i dag og man må sige at det er nogle super skitser han har fået lavet. Desværre ingen af dem i binært format, så derfor intet på siden endnu. Der skal lige justeres lidt endnu, men forhåbentlig er vi klar til at begynde at indhente tilbud fra håndværkere om 2 uger.

Familiefremvisning

Villads blev 5 år og hele familien var samlet. Og hvad var mere nærliggende end at vise sit “nye” hus frem! Nogle blev rystet i deres grundvolde, andre ville revse gulvplanker til deres brændeovn og andre igen blev vildt begejstrede og fik fremkaldt barndomsminder om egen opvækst. Fælles var dog at alle mente, der var god plads!

Tapeten sidder sgu godt fast

Var I huset for at pille tapet ned i den første af de 3 stuer. Her sidder tapeten sgu godt fast, så en vandforstøver, en spartel og tålmodighed et must. Nåede 1½-2 væg på 6 timer… Nu er der så bestilt en tapetafdamper i håbet om at det bliver lidt nemmere!

Facaden kan nu ses :)

Så blev det endelig tid til at gå amok med motorsaven foran ved hovedindgangen. I huset 4 timer både Helle og jeg, og der blev fjernet mere tapet. Men jeg fik også alle buske ved den meget tilgroede hovedindgang fældet, nu skal det så bare hakkes til flis eller køres på lossepladsen… Vi må se hvad der lader sig gøre!