Uoverskueligt

Godt der er andre på opgaven. Synes det kan virke en anelse uoverskueligt. Loftet er dog næsten helt ryddet nu. Der ligger en bunke rockwool der snart ryger ud og de er I fuld gang med at bryde ned i det kommende køkken. Dvs. alle elementer gulve og lofter er her næsten helt væk.

Det har vist sig at der trods det der er lukket for vandet i kælderen fortsat er vand i vandhane i den gamle bryggers ig gamle køkken. Gad vide hvor det vand kommer fra og hvem der betaler for det, og hvor længe det har været sådan.

Glæder mig til de måske i denne uge piller det gamle tag af, for så kan det være det snart begynder at gå den anden vej. Fremad!

Personligt har jeg været i huset næsten 3 timer hver formiddag mens jeg er ved at køre Ronja i institution. Det bliver mest til have arbejde og forhåbentlig er jeg snart færdig med at flytte alt træ til træbunken, og kan så få fordelt det sidste træflis ud i resten af haven.

Sandkasse

Så er foråret vist endeligt kommet og den nyligt anskaffede sandkasse med tilhørende sand (til ungerne) er  sat op ved huset, og afprøvet.

Så gik påsken 2010

Der var 2 ting der fyldte denne påske, Helle’s mor er meget syg og døende, og så er der alt det andet med huset oveni.

Vedr huset så fik jeg lånt en trailer hos Teknidan og kørt flere store læs med affald til containerpladsen.

Derudover gik Niels Peter Brændeskov (www.traer.dk) igang med at fælde træer (dukkede pludseligt op før planlagt – dejligt) og min far og jeg gik igang med at flytte husets elforsyning fra loftet til kælderen (bl.a. skulle kablet graves ned) – Så nu er der kun ét strømudtag i hele huset. Godt at der findes forlængerledninger.

Ellers blev der fortsat fjernet lidt tapet … ved bl.a. Villads 🙂

Og jeg skal på barsel i 12 uger… og Helle tilbage på arbejde. Må se hvor meget tid der bliver til husarbejde.

Gamle frugttræer

Solen skinner, termometeret har sneget sig op på hel 7 plusgrader, alt sne er nu smeltet og foråret er for alvor på vej. Det blev derfor tid til en have-inspektion! Blandt vildnis, blade fra et halvt århundrede, nedfaldne rådne grene og ud af godt og vel 50% tilvokset grund blomstre træerne så småt med de fineste lyserøde blomster og skud. I fremtiden ligger mange MANGE timers havearbejde, men hvad gør det når hvad vi netop havde drømt om er gået i opfyldelse: En ældgammel have fyldt med frugt- og nøddetræer! Det bliver da hyggeligt!

Næste gang må Villads og Magnus med for regnormene er store som pythonslanger!!!

Tapet igen igen

I huset fra kl. 9 til 14 – Der blev fjernet tapet med afdamperen og ryddet lidt ud på loftet over tilbygningen, så man kan komme ordentligt derud og få adgang til husets hovedforsyning i el, så den kan blive flyttet ned i kælderen.

Både Helle og jeg i huset, Ronja med og fik sovet 1½ time i haven, hvor der overalt skyder med erantis og vintergækker.

Facaden kan nu ses :)

Så blev det endelig tid til at gå amok med motorsaven foran ved hovedindgangen. I huset 4 timer både Helle og jeg, og der blev fjernet mere tapet. Men jeg fik også alle buske ved den meget tilgroede hovedindgang fældet, nu skal det så bare hakkes til flis eller køres på lossepladsen… Vi må se hvad der lader sig gøre!

Endnu en “fridag”

Havde egentlig planlagt at skulle have været i huset i 6-7 timer i dag, men Magnus og Ronja er syge så det blev kun til 2½ time, hvor motivationen egl. ikke var særligt god. Fik dog testes motorsaven hvor kædebremsen nu virker, og fjernet det ene af de træer jeg væltede sidst, så man igen kan komme ind i garagen. Derudover skar jeg stammerne lidt længere ned så de kan stubfræses når vores træfælder kommer.

Vi har fået ialt 3 tilbud på det samme stykke havearabejde, nemlig at fælde 5 træer, flishugning og opsavning til brænde. Inkl. stubfræsning. Tilbud spænder fra 17.000 til 27000 hvor de med det billigste ikke har set det der skal udføres andet end på fotos. Vi har derfor takket ja til det næstbedste tilbud på 22.000 og bedt vedkommende om at udføre lidt mere arbejde for den samme pris.

Bortset fra det hev jeg lofter ned i de sidste 2 stuer i dag, og det ser ikke ud til at der er flere skader.  Pladerne ligger nu bare i et par bunker inden døre, og skal snart ud i garagen der efterhånden er ved at være helt fyldt med affald til lossepladsen… så mon ikke den trailer snart skal købes. Huggede ellers lidt i de afskallende mure i kælderen og brugte en hel del energi på at tænke over om dette projekt mon ender som vi ønsker det, også til den ønskede pris … Det håber jeg!

Endelig en “fridag”

Endelig en fridag fra arbejdet som blev brugt i huset. Både Helle, Ronja og jeg var deroppe, men Ronja sov ikke så meget, så det var mest mine hænder der var fri.

I dag nående vi så i fællesskab at fjerne lidt mere tapet, rive køkkenet næsten helt ned og placere resterne i garagen med alt det andet der også skal på lossepladsen. Derudover nåede jeg at fælde et par halvstore træer og buske i haven. Nu ligger de så og flyder og skal choppes i mindre styker. Desværre er der problemer med kædebremsen på motorsaven, så alt arbejdet er gjort med fuchssvansen, men at save det hele i småstykker gider jeg ikke før motorsaven virker.

Endeligt fik jeg fjernet noget af hegnet ved indkørslen og var ved at brække både arme og ben da jeg gled på en meget glat bagtrappe.

Træfældning?

Helle viser skovbrugs-ekspert, der skal komme med tilbud på træfældning, stubfræsning mm. af flere af de store træer der er i haven.

Nedenfor kan de træer ses som vi ikke umiddelbart selv kan fælde