Manglende opdateringer

Vi er nu nået til uge 45, så der mangler indlæg for 20 uger  – huset er endnu ikke færdigt selvom det burde have været det. Hjemmesiden har ikke været opdateret i meget lang tid, og i løbet af kort tid vil vi forsøge at opdatere den på uge basis således at der skrives hvad der skete i uge 25 til projektets færdiggørelse i uge 48

Udestuen først færdig i uge 52 og huset males først i år 2011

Det har været en opslidende process at være bygherre, og dette skulle gerne fremgå af de kommende

Så røg taget på udskudsbygningen og kvisten

Så er det kun de gamle tagsten der skal ned, og de ryger vist i morgen.

Konstruktionen af de bærende elementer i udskudsbygningen er ikke helt normale så nu må vi se om det kræver ændringer der ikke er medregnet i det videre forløb.

Uoverskueligt

Godt der er andre på opgaven. Synes det kan virke en anelse uoverskueligt. Loftet er dog næsten helt ryddet nu. Der ligger en bunke rockwool der snart ryger ud og de er I fuld gang med at bryde ned i det kommende køkken. Dvs. alle elementer gulve og lofter er her næsten helt væk.

Det har vist sig at der trods det der er lukket for vandet i kælderen fortsat er vand i vandhane i den gamle bryggers ig gamle køkken. Gad vide hvor det vand kommer fra og hvem der betaler for det, og hvor længe det har været sådan.

Glæder mig til de måske i denne uge piller det gamle tag af, for så kan det være det snart begynder at gå den anden vej. Fremad!

Personligt har jeg været i huset næsten 3 timer hver formiddag mens jeg er ved at køre Ronja i institution. Det bliver mest til have arbejde og forhåbentlig er jeg snart færdig med at flytte alt træ til træbunken, og kan så få fordelt det sidste træflis ud i resten af haven.

Det vælter ind med vand

Her er lidt flere billeder fra øverste etage, det skrider fortsat fremad og det pisser ind med vand ved alle de flækkede tagsten. Har forsøgt at fylde fugemasse bag på alle de sten der er flækkede i midtlinien, og det hjælper da lidt. Men håber bare vejret bliver bedre og der ikke kommer for mange tropiske regnskyl.

Magnus var med deroppe inden vi tog i svømmehallen. Det er bestemt ikke børnevenligt terræn i øjeblikket. Der er søm og skruer alle vegne og desuden er der fyldt med murpus. 3,2 tons pus har de kørt væk!

Nedbrydningen fortsat

Nedbrydningen skrider stille og roligt fremad, godt der er nogle der er sat på den opgave, og hvor er der meget affald!

Var selv i haven og skulle egl. flytte noget af det fældede træ til brændestablen, kom i stedet til at fælde endnu et træ på bagsiden af huset og fylde en trailer med frene og kviste.

Husets “ansigt”

Bruno var med i huset i dag, brugte 2½ time ialt sammen (er ved at køre Ronja ind i institution), også en del af tiden sammen med Ole. En stor del af tiden gik med at snakke døre og vinduer, specielt hoveddøren, husets ansigt. Problemet med den hvide fyldningsdør er at en fabriksproduceret dør har sorte gummifuger på 4-5mm omkring hver fyldning. Dette er ikke særligt pænt, slet ikke når døren er hvid.

Efter længere ttids snak ender døren nok med at blive en fabriksproduceret fyldningsdør, som er hvid på indersiden, hvor gummifugerne ikke er så markante som på ydersiden, mens ydersiden af døren skal være af farven dodenkop (nty. ‘dødningehoved’, oversat fra lat. caput mortuum), navn på et brunviolet jernoxidpigment. – Samme farve skal kælderdøren så også være, og på den måde undgår vi at de sorte gummifuger bliver iøjnefaldende.

Ellers er stilladset helt oppe og vi fik set hvordan udsigten bliver fra det nye tagvindue.

Stillads og nedbrydning

Stilladset på vej op og nedbrydningen skrider frem på 1. sal – Vi har været ude hos Ole i Vejen og se hans døre og vinduer, vi er ikke helt sikker på vi skal have en hvid fyldningsdør til hoveddør da man så kan se de sorte gummifuger de fleste producenter bruger… hvad gør vi så… Måske en ny sildebensdør? – Bruno må på banen.