Så røg taget på udskudsbygningen og kvisten

Så er det kun de gamle tagsten der skal ned, og de ryger vist i morgen.

Konstruktionen af de bærende elementer i udskudsbygningen er ikke helt normale så nu må vi se om det kræver ændringer der ikke er medregnet i det videre forløb.

Uoverskueligt

Godt der er andre på opgaven. Synes det kan virke en anelse uoverskueligt. Loftet er dog næsten helt ryddet nu. Der ligger en bunke rockwool der snart ryger ud og de er I fuld gang med at bryde ned i det kommende køkken. Dvs. alle elementer gulve og lofter er her næsten helt væk.

Det har vist sig at der trods det der er lukket for vandet i kælderen fortsat er vand i vandhane i den gamle bryggers ig gamle køkken. Gad vide hvor det vand kommer fra og hvem der betaler for det, og hvor længe det har været sådan.

Glæder mig til de måske i denne uge piller det gamle tag af, for så kan det være det snart begynder at gå den anden vej. Fremad!

Personligt har jeg været i huset næsten 3 timer hver formiddag mens jeg er ved at køre Ronja i institution. Det bliver mest til have arbejde og forhåbentlig er jeg snart færdig med at flytte alt træ til træbunken, og kan så få fordelt det sidste træflis ud i resten af haven.

Så gik påsken 2010

Der var 2 ting der fyldte denne påske, Helle’s mor er meget syg og døende, og så er der alt det andet med huset oveni.

Vedr huset så fik jeg lånt en trailer hos Teknidan og kørt flere store læs med affald til containerpladsen.

Derudover gik Niels Peter Brændeskov (www.traer.dk) igang med at fælde træer (dukkede pludseligt op før planlagt – dejligt) og min far og jeg gik igang med at flytte husets elforsyning fra loftet til kælderen (bl.a. skulle kablet graves ned) – Så nu er der kun ét strømudtag i hele huset. Godt at der findes forlængerledninger.

Ellers blev der fortsat fjernet lidt tapet … ved bl.a. Villads 🙂

Og jeg skal på barsel i 12 uger… og Helle tilbage på arbejde. Må se hvor meget tid der bliver til husarbejde.

Tapet igen igen

I huset fra kl. 9 til 14 – Der blev fjernet tapet med afdamperen og ryddet lidt ud på loftet over tilbygningen, så man kan komme ordentligt derud og få adgang til husets hovedforsyning i el, så den kan blive flyttet ned i kælderen.

Både Helle og jeg i huset, Ronja med og fik sovet 1½ time i haven, hvor der overalt skyder med erantis og vintergækker.

Tapetafdamper

Efter en nattevagt uden for megen søvn (1,5 time afbrudt), et par extra timer i sengen derhjemme, besluttede jeg mig for at tage op og teste tapetafdamperen og ellers lige checke status på huset i forhold til smeltevand.

Tapetafdamperen kom den 11.marts med post danmark og er købt her

Det er den billigste jeg umiddelbart kunne finde og efter en test i en god time så må jeg sige at dampen hjælper bestemt til at det er nemmere at få den fastsiddende tapet af.

Tapeten sidder sgu godt fast

Var I huset for at pille tapet ned i den første af de 3 stuer. Her sidder tapeten sgu godt fast, så en vandforstøver, en spartel og tålmodighed et must. Nåede 1½-2 væg på 6 timer… Nu er der så bestilt en tapetafdamper i håbet om at det bliver lidt nemmere!

Facaden kan nu ses :)

Så blev det endelig tid til at gå amok med motorsaven foran ved hovedindgangen. I huset 4 timer både Helle og jeg, og der blev fjernet mere tapet. Men jeg fik også alle buske ved den meget tilgroede hovedindgang fældet, nu skal det så bare hakkes til flis eller køres på lossepladsen… Vi må se hvad der lader sig gøre!

En lørdag

…med god musik i radioen og næsten færdig med at pille tapet af den ene stue. Det var tider den gang man pudsede væggene med ler!

Hvem sagde i øvrigt smeltevand!? Godt tilbygningen skal totalrenoveres, alternativ: Brusekabine. Men et par spande og et par kopper skal man ikke kimse af.

Mere tapet

En sen hverdags eftermiddag hvor radioen fik en ekstra gang på volumen for at overdøve de nye lyde i det gamle hus, hvor mørket faldt på.

Fik hilst på lidt flere flinke naboer.

Endnu en “fridag”

Havde egentlig planlagt at skulle have været i huset i 6-7 timer i dag, men Magnus og Ronja er syge så det blev kun til 2½ time, hvor motivationen egl. ikke var særligt god. Fik dog testes motorsaven hvor kædebremsen nu virker, og fjernet det ene af de træer jeg væltede sidst, så man igen kan komme ind i garagen. Derudover skar jeg stammerne lidt længere ned så de kan stubfræses når vores træfælder kommer.

Vi har fået ialt 3 tilbud på det samme stykke havearabejde, nemlig at fælde 5 træer, flishugning og opsavning til brænde. Inkl. stubfræsning. Tilbud spænder fra 17.000 til 27000 hvor de med det billigste ikke har set det der skal udføres andet end på fotos. Vi har derfor takket ja til det næstbedste tilbud på 22.000 og bedt vedkommende om at udføre lidt mere arbejde for den samme pris.

Bortset fra det hev jeg lofter ned i de sidste 2 stuer i dag, og det ser ikke ud til at der er flere skader.  Pladerne ligger nu bare i et par bunker inden døre, og skal snart ud i garagen der efterhånden er ved at være helt fyldt med affald til lossepladsen… så mon ikke den trailer snart skal købes. Huggede ellers lidt i de afskallende mure i kælderen og brugte en hel del energi på at tænke over om dette projekt mon ender som vi ønsker det, også til den ønskede pris … Det håber jeg!

Tapet

Helle har været i huset i dag og fjernet lidt mere tapet i den mellemste stue. Villads var med og spillede endnu engang DSi … Det bliver godt når foråret kommer og ungerne bedre kan aktiveres udenfor.

Endelig en “fridag”

Endelig en fridag fra arbejdet som blev brugt i huset. Både Helle, Ronja og jeg var deroppe, men Ronja sov ikke så meget, så det var mest mine hænder der var fri.

I dag nående vi så i fællesskab at fjerne lidt mere tapet, rive køkkenet næsten helt ned og placere resterne i garagen med alt det andet der også skal på lossepladsen. Derudover nåede jeg at fælde et par halvstore træer og buske i haven. Nu ligger de så og flyder og skal choppes i mindre styker. Desværre er der problemer med kædebremsen på motorsaven, så alt arbejdet er gjort med fuchssvansen, men at save det hele i småstykker gider jeg ikke før motorsaven virker.

Endeligt fik jeg fjernet noget af hegnet ved indkørslen og var ved at brække både arme og ben da jeg gled på en meget glat bagtrappe.

Nedbrydning fortsat

Det er ikke tid der er meget af, så det er kun fridage og weekender hvor der er lidt tid til nedbrydning mm. Villads og jeg har været i ejendommen 2-3 timer igen hvor jeg har flyttet alle tæpper ud i garagen og revet loftet ned i den mellemste stue, hvor det hang en lille smule. Det viser sig at der vist er en eller anden form for vandskade under hele kvistområdet. Alle disse loftsplader er også flyttet ud i garagen. Så nu er der endnu flere læs der skal køre på lossepladsen når sneen er væk og der er investeret penge i en trailer. Og så slipper jeg nok heller ikke for at hive lofter ned i de øvrige stuer, for er der skade ét sted, kan der jo også være det andre 🙁

Villads fik spillet på sin DSi, men han nød nok at der ikke var nogen der sagde han også skulle lave lidt andet end det!

Arbejdet starter

Mens vi venter på at få holdt møde med arkitekten, spenderer jeg 2-3 timer i ejendommen, hvor jeg fjerner alle gulvtæpper, og starter på at fjerne lidt af det gamle tapet i den mellemste stue. Gulvtæpperne er i den første stue lagt oven på linoleum, der igen er oven på tynde træplader og herunder gemmer der en fint plankegulv sig. Endvidere Er gulvtæpperne på loftet så gamle at de nærmest pulveriserer ved fjernelsen.

Gulvtæpperne lader jeg ligge i de enkelte stuer og planen er at lægge dem ud i garagen og kører dem på lossepladsen engang når sneen er væk.

Synes faktisk at det er meget der er nået på den korte tid.